Brązowa Szkoła 2021
Wymiany międzynarodowe
Realizowane projekty
Dołącz do nas na Facebooku!
Fanpage uczniów „Słowaka”
Najciekawsze projekty
Talenty grodziskiego „Słowaka”
Filmy uczniów o szkole
Na skróty
Kategorie
Archiwum
Poprzednie archiwum
Koniec roku szkolnego 2020/2021
- Brak dat
,,Gluten i laktoza- alergie a trendy”- pogadanka Magdaleny Hojan
W dniu 12.02. w auli szkolnej klasy IA, IB,IID i IIIC wzięły udział w pogadance, którą poprowadziła uczennica klasy 1B Magdalena Hojan. Magda przedstawiła swoją pracę “Gluten i laktoza- alergie a trendy”, którą realizowała w ramach wojewódzkiego etapu Ogólnopolskiej Olimpiady Promocji Zdrowego Stylu Życia organizowanej przez Polski Czerwony Krzyż. Uczniowie dowiedzieli się czym są gluten i laktoza, jaka jest ich rola, jakie są przyczyny ich nietolerancji a także jak zdiagnozować daną alergię. Ciekawe było też to, że uczennica mogła opowiedzieć o tym również z perspektywy osoby uczulonej, od wielu lat borykającej się z tym problemem zdrowotnym.
Dodaj do zakładek permalink.